Mock

Vesterfjellrittet

Vesterfjellrittet 2012 arrangeres lørdag 14.juli

Vesterfjellrittet arrangeres i 2012 for fjerde gang, og denne gangen kan du delta på rittet som en avslutning av Galleria Kunstfestival og i tillegg være klar til den store Byfesten som starter kl. 2000 på lørdag kveld. Hele det rikholdige Galleriaprogrammet finner du her. Er du tilreisende anbefaler vi at du bestiller overnattingsplass i god tid. Her kommer det til å bli fullt !

Om rittet

Vesterfjellrittet er MOC’s terrengritt med utfordringer nok for de fleste. Rittet er også i år seedingritt til Birken. Rittet ble arrangert første gang 22. august 2009, og er et av Nordnorges mest utfordrende, men også mest varierte ritt. Rittet går i flere av Vefsns fineste turområder. Utsikten er fantastisk på flere plasser i løypen, se bilder. Distansen er 54 km og starter på flatt asfaltparti ut av byen og over elva Vefsna. Traseen går så over på fin grusvei opp Tverådalen i naturskjønne omgivelser. Etter gruspartiet krysses elva på nytt lenger sør, og nordover igjen langs E6 ca. 6 km før det går over på ny grusvei. Her begynner vi på stigningen først opp til Ravatsåsen der det er drikkestasjon, og så videre opp på traktor/kjerrevei til toppen av åsen. Åskammen følges på en blanding av sti, skogbunn og traktorvei ned mot Bjørnålisetra. Et flott parti med utsikt til Reinfjellet i øst og bl.a Grøvfjellet i vest. Siste del fordelt på sti/traktorvei ned til målområdet på Kippermoen. Hele 27 km vil gå i terrenget på kjerreveier og stier. Trimdistansen er på 34 km som går på fine asfalt og grusveier.

Ungdomsrittet

Nytt av året er eget terrengritt for aldersbestemte klasser 10 – 16 år. denne løypa går kun i terrenget og har samme målgang ved køta på Kippermoen. Informasjon og løypekart ligger i egen meny til venstre. Du kan allerede melde deg på. Bruk påmeldingsskjemaet og kryss av for Ungdomsrittet i tillegg til at du skriver inn fødselsår.

Start / mål

Start og målområdet vil bli på Kippermoen idrettspark. Fellesstart aldersbestemte klasser klokken 11:00 Fellesstart turritt kl 12:00. Trimklassen kort (36 km) og lang løype (54 km) starter mellom kl 10-11:45 og 12:15-13.00

Startnummerutdeling /betaling / lisens

Startnummerutdeling vil skje fra kl 9 -11:00 på lørdag 14. juli. Startnummer kan også hentes i sekreteriatet på Kippermoen fredag 13. juli kl 18-20. De som ikke har aktivlisens må betale engangslisens. Priser: Aktive kr 300, Aldersbestemte klasser Kr 100. Trimklasse kr 50 pr person/ 100 pr familie. Forsikring kr 25 kommer i tillegg. Ved fremvisning av Vefsn i Form – kort: Gratis uansett klasse, men lisens og forsikring må uansett betales.

Drikkestasjoner

Det er 2 drikkestasjoner underveis. Den ene er plassert like etter kryss Tverådalen/Eiterådalen og en i bakke opp til Ravatsåsen i overgang til terrengdel.

Garderobe

Det tilbys garderobe i Kippermoen Idrettshall.

Mat og kiosk

Servering av kaffe, brus, vafler og pølser fra MOC-bua.
0
Experience
0
Community Awards
0
Joined Members
0
Trainers

Overnatting

Se under informasjon i venstre meny

Her finner du traseen

GPS fil av løypa (Garmin)

Fyldig løypebeskrivelse

Noen bilder fra traseen

Se bilder fra Rittet i 2009

Vesterfjellrittet i media

HA 02.07.10

HA 09.03.10

HA 11.08.09

Reportasje fra rittet 2011 i Helgeland Arbeiderblad samt bilder fra rittet her:

Resultater 2011 aktive og trim finner du her:

Resultater 2011 aldersbestemte finner du her:

0
Experience
0
Community Awards
0
Joined Members
0
Trainers
os/kk/en